Pelosta vai rakkaudesta

 


Jokainen hetki on mahdollisuus valita. Teetkö valintasi pelosta vai rakkaudesta käsin? Miltä se tuntuu kehossa? Ovatko hartiasi koholla jännityksestä, puristaako niskaasi jättimäinen koura ja tuntuu ettet saa happea vai onko sydänalassasi kenties lämmin iloisesti läikähtelevä tunne, hengitys kulkee vapaasti, hartiat ja kasvot ovat pehmeät ja huulillasi viipyilee ehkä jopa pieni hymynkare? Uskallatko pysähtyä ja avautua tuntemaan miltä sinusta tuntuu?  Tiedostamaan mistä tarpeista tunteesi kertovat?

Nyt kun alituisesta pelossa elämisestä ollaan kovaa vauhtia leipomassa meille uutta normaalia ja suuri osa meistä elää tiedostamattaan jatkuvassa stressitilassa, oloaan voi helpottaa vaikkapa kohdistamalla ajatuksensa pelon sijaan siihen millaisessa maailmassa haluaisit elää. Visualisoimalla tätä ja yksinkertaisesti toistamalla mielessäsi tällaista maailmaa kuvaavia sanoja, kuten rakkaus, vapaus, ilo, leikki, harmonia jne. kohotat värähtelytaajuuttasi, lasket stressitasojasi ja sen myötä parannat vastustuskykyäsi viruksen lailla leviäviä pelkoja vastaan.  Tästä olemisen tilasta pystyt myös kehollisesti havainnoimaan sen minkä tunteen pohjalta olet valintojasi kenties tekemässä. 

Meillä ihmisillä on sisäänrakennettu turvallisuuden ja heimoon kuulumisen tarve yksinkertaisesti siitä syystä että selviäisimme elämästä hengissä. Elämästähän ei selviä hengissä, mutta tähän alkukantaiseen tarpeeseen liittyy kuitenkin voimakas hyväksytyksi tulemisen tarve, kasvojen menettämisen ja leimautumisen pelko. Jos kyseenalaistamalla nykymeininkiä leimaudut erilaiseksi ja heimo hylkää sinut, kuinka turvaat perheesi selviytymisen? Kuinka esimerkiksi yrittäjän roolissa uskallat ilmaista eriävän mielipiteesi? Entä kuinka uskallat olla ilmaisematta? 

Millaisessa maailmassa haluat lastesi ja lastenlastesi elävän? Sellaisessa jossa pelätään toisen ihmisen läheisyyttä, ei ole liikkumisen vapautta eikä itsemääräämisoikeutta omasta kehosta tai oikeutta ajatella itse ja ilmaista oma mielipiteensä? Vai sellaisessa jossa on mahdollisuus aitoihin eläviin ihmiskontakteihin, vapaus liikkua, oikeus omaan kehoon, lupa ajatella itse ja ilmaista itseään? Miten valitset tänään? Mitä sydän sanoo? Kommentit

Suositut tekstit