Vaikuta kohtaloosi

 


Otsikon ajatuksena on avata lukijalle motiivini tämän tekstin tuottamiseen. Intentio siitä että kirjoitus synnyttyään tavoittaisi juuri ne oikeat ihmiset. Saada aikaan ketjureaktio, joka havahduttaisi toimimaan jonkun sellaisen, jolla on hallussaan valtava aiemmin käyttöön valjastamaton potentiaali, mahdollisuus saada aikaan ihmeitä. Nyt tarvitaan ihme.

Ehkä tavalliselta arjessaan pakertavalta ihmiseltä on mennyt tämä ohi, mutta tapaamme olla ja elää ihmisinä luonnollista, inhimillistä, koskematonta elämää, on perustavanlaatuisesti puututtu, pysyväksi kaavailluilla tavoilla jotka toteutuessaan heittävät itsenäisyytemme puolesta taistelleiden uhraukset häpeilemättömästi hukkaan.

Jos meiltä viedään oikeus päättää omasta kehostamme, oikeus liikkua ja hengittää vapaasti, oikeus ilmaista tunteitamme ilmein ja elein, oikeus koskettaa, oikeus tehdä työtä, oikeus harrastaa, oikeus kokoontua, oikeus laulaa, oikeus juhlia häitä, hautajaisia, lasten syntymää ja elämän kohokohtia, mitä meille tästä inhimillisestä kokemuksestamme oikein jää käteen. 

Yksinäisyyttä, köyhyyttä, turvattomuutta, pelkoa, tapoja paeta todellisuutta moninaisiin riippuvuuksiin, oman egon pönkittämistä vastuullisuuden sädekehällä, lapsia ja nuoria jotka eivät osaa käsitellä tunteitaan ja mieluummin pysyttelevät lopun elämäänsä maskin takana katseilta piilossa. Muistathan, että näistä epävarmuudella ja pelolla, vastuullisuuteen ja syyllisyyteen opetetuista lapsista ja nuorista kasvaa tulevaisuuden aikuisia, jotka huolehtivat meistä, sinustakin, vanhoilla päivillämme jos inhimillisen kontaktin pelko ei siihen mennessä ole ajanut inhimillisyyden yli. 

Jos tämä kirjoitus saa sinussa aikaan pienenkään liikahduksen, toivon että omalta osaltasi havahdut kyseenalaistamaan asioita ja ehkä toimimaan tavalla joka on oikea juuri sinulle. Muistathan että ulkoinen maailmamme ilmentää sisäistä maailmaamme. Omien tunteiden ja pelkojen kohtaamisesta on hyvä aloittaa.


Kommentit

Suositut tekstit